Muníciu z prešovskej stanice zneškodnia dnes v kameňolome pri Brestove

28.09.2006 Prešov

Prešov 28. septembra (TASR) - Muníciu z druhej svetovej vojny, ktorú našli v stredu pri výkopových prácach blízko železničnej stanice v Prešove, zneškodnia d...
Prešov 28. septembra (TASR) - Muníciu z druhej svetovej vojny, ktorú našli v stredu pri výkopových prácach blízko železničnej stanice v Prešove, zneškodnia dnes popoludní v kameňolome pri Brestove v okrese Prešov. Informáciu TASR poskytol zástupca hovorkyne Krajského riaditeľstva PZ v Prešove Daniel Džobaník.

Robotníci objavili muníciu v stredu popoludní o 14.20 hodine. Na to bola železničná doprava nahradená autobusovou a priestory stanice, kde v tom čase stáli dva osobné vlaky, evakuovali. Ako povedal generálny riaditeľ Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Ondrej Matej, ktorý bol v priestoroch stanice, Železnice SR a polícia zvládli evakuáciu veľmi dobre. Vlakovú dopravu v železničnej stanici Prešov podvečer obnovili.
Muníciu z čias druhej svetovej vojny našli v stredu aj na ďalších miestach východného Slovenska. V obci Potoky v okrese Stropkov objavil starší muž pri poľnohospodárskych prácach mínometný granát. Delostrelecký granát našli v rovnaký deň aj pri výkopových prácach blízko rodinného domu v obci Svinica v okrese Košice-okolie.
 

Vyberte región

mark